Fotografen tackar för 2018.

2018 börjar närma sig slutet och listorna dundrar in i min inkorg. Vilka låter jag lyssnat på, hur mycket/lite jag har tränat, hur mycket jag har använt larmet och mer där till. När jag summerar min aktivitet på internet; Instagram, min hemsida, min andra hemsida, Sök fotograf, Behance, Twitter, Linked In, Facebook, Ello m.m. så är det ett riktgt blygsamt år. Det är knappt att man kan tro att jag fortfarande jobbar som fotograf, att jag inte har några nya bilder att visa upp, inte har några spännande uppdrag att prata om. Sanningen är en annan, ungefär tvärt om. 2018 har varit mitt mest fullbokade år hittills. Jag har sagt tack och hejdå till några kunder och större projekt, men i samma andetag sagt hej och välkommen till nya kunder och stora projekt. Något som verkar fortsätta även under nästa år.

10 år som fotograf avklarade. Snart.

2009 började jag fundera på att jobba som fotograf på heltid, så under våren 2019 har jag avverkat mina tio första år som fotograf på heltid. Eller ja, lite mer än heltid, om man ska räkna arbetstimmarna. Det känns som att det har tagit tio år för att komma dit jag vill, ha all den utrustning som krävs för alla möjliga typer av uppdrag: en hel arsenal av kameror, objektiv, drönare, studioblixtar med massa tillbehör, ett kontor som inte är vardagsrummet, bra bilar och kraftfulla datorer, till och med en stor och härlig tv på kontoret. Saknar nog mest en kaffemaskin i dagsläget…

2019. Vad händer?

Under 2019 är målet att fortsätta såsom 2018 har styrt om mig. Jag har gjort ett stort beslut med att under detta år helt avsäga mig bröllop. Av någon anledning är de nästan alltid på lördagar och under 2019 vill jag ha lördagarna fria och vara ledig. Hur det blir 2020 återkommer jag om efter sommaren. Så det är en halv evighet tills dess 🙂 Men. Ett stort men. Det finns ju alltid undantag… 2019 välkomnar jag ännu mer fastigheter, inredning, mat, industrier, bostäder, porträtt, hotell, reportage, idrott och mer därtill. Tar mig gärna an helt nya utmaningar, gärna i mälardalen, så det är lite lagom långt bort, men håller ändå tummarna för att det kan bli några lite längre resor under året. Har alltid älskat att resa och har haft jobb utspridda lite i Europa, så ett par sådana kan jag alltid klämma in. Ska inleda 2019 med att skicka iväg ett gäng offerter och se var det nya året tar mig härnäst. Ska se om jag klarar av att visa upp lite mer vad jag egentligen gör på dagarna. Se om jag klarar av några sociala medier… Vi hörs väl under året? Rindögatan. Fotograf Christian BooRindögatan i Stockholm. En av de snyggaste och dyraste adresserna i hela stan.   Och jo, en av listorna som jag brukar tycka är roligast, är min topp 100 på Spotify. Men i år bidde det inte rätt någonstans. Känner inte ens igen alla låtar… Några är bra. Några är grymma. [spotifyplaybutton play=”spotify:user:spotify:playlist:37i9dQZF1EjvFT9wpbE2mF”/]

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest