Musik för 2015

2014 är till ända och 2015 är i full gång. När jag för några veckor sedan startade Spotify på datorn fick jag frågan om jag ville få lite tips på musik inför 2015. Tänkte att, varför inte, så jag la till deras spellista “Tips för 2015” bland min otroliga röra av spellistor. Tänkte mest att dessa automatiskt genererade spellistor inte kan komma med så mycket roligt. Men, på något sätt så lyckades de presentera 30, för mig, helt nya spår och i de flesta fall helt nya bekantskaper.

Jag började lyssna på listan för några dagar sedan och den har nog gått upp mot en 10 varv här hemma, i bilen eller på kontoret. Ett av de band som jag kommer att lyssna betydligt mer på efter denna lista är det Isländska Reggaebandet Ojba Rasta. Misstänker att de kom med i mitt flöde efter en höst då jag lyssnat extremt mycket på islänningarna i Hjálmar.

Ojba Rasta finns så klart på Spotify, men bara med ett album, som är på Isländska. 2012 var de med och spelade på festivalen Iceland Airwaves (en festival som det går att skriva metervis om) och i samband med den, sände en amerikansk radiostation (KEXP) en konsert som finns på Youtube. Där får man höra lite engelsk sång.

Nåväl, hela mitt liv är inte fotografi så jag kände för att sväva ut lite här. Hoppas att någon av er som läser detta tar 2 timmar av sitt liv till att lyssna igenom spellistan ovan ett par gånger. Jag tror och hoppas att även ni kan upptäcka något nytt 🙂

Borde egentligen avsluta med en bild på något av banden, helst Ojba Rasta, men ni får googla det själva. Jag bjuder istället på en bild från den isländska kusten från i höstas. Mer bilder från Island kommer att dyka upp här på hemsidan om inte allt för många veckor.

Island, stranden vid Jökulsárlón

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest