Hotellfotograf

Jag har jobbat som hotellfotograf och har fotograferat interiörer och arkitektur i många år. Började på heltid 2009 så det är bara att räkna på fingrarna hur länge jag har gjort det. Om ni nu har så många fingrar? Annars får ni ta med tårna när ni räknar…

Att fotografera ett hotell

Att fotografera ett hotell skiljer sig extremt mycket från en gång till nästa. Ibland räcker ett par timmar och andra gånger är det flera dagar under ett par års tid. 

Vissa hotell vill ha bilder på allt. Alla rumskategorier, alla maträtter, alla korridorer, alla gemensamhetsutrymmen. Dessutom kan det vara bra med en bild på poolen. Kanske med någon som simmar? Restaurangen måste vi ha en bra bild på… Och fasaden. Innergården. Kanske en bild med snö på? Och en kvällsbild… 

Andra nöjer sig med en bild på fasaden och någon på ett rum.

Vad du än har för önskemål så kan jag hjälpa dig.

Victory Hotell, Gamla Stan, Stockholm
Stadshotellet Trosa

Det är skillnad på bilder och bilder

En bra bild kan väl alla ta? En iPhone räcker väl? Alla kan väl vara hotellfotograf?

Med alla år av erfarenheter med att fotografera inredning, mäklarbilder, arkitektur och framförallt hotell vet jag hur man kan få fram det lilla extra. Er kund sitter hemma vid datorn eller via sin telefon och letar hotellrum. Jag är ganska säker på att snygga och välkomponerade bilder gör en enorm skillnad. Kostnaden för bra bilder betalar sig snabbt. Är bilderna dessutom sanningsenliga, då kommer gästen antagligen tillbaka nästa gång. 

Mina bilder håller dessutom i många år. En investering i bra bilder på ert hotell i år betalar igen sig i många år framåt. 

Behöver du en hotellfotograf?

hur det går till

Har du läst så här långt hoppas jag att det innebär att du funderar på att få ditt hotell fotograferat. Hur går processen till? Ganska enkelt, kontakta mig, så löser vi allt därifrån. Alla hotell och projekt är ju som sagt unika. 

Men i korta drag. Fundera på hur mycket och vad det är du vill ha dokumenterat och vad det är som du vill marknadsföra.

Vi tar ett möte, antingen på plats eller via telefon. Går igenom vad som ska fixas och vad som behöver göras innan jag kommer ut och fotograferar. Ju mer som är fixat och klart, desto bättre blir det och desto mer får ni för pengarna. 

När allt är klart får ni bilderna inom avtalad tid. Ni får dem i alla nödvändiga storlekar och upplösning. Om ni vill, även anpassade för Expedia och liknande sidor. 

Fotograferar jag airBNB?

Självkart är det inte bara hotell jag fotograferar. Jag har fotat en hel del olika airbnb här i Sverige, men även som bilden här till höger, ett semesterhus i Absruzzo i Italien. 

Jag vågar säga att jag tar minst lika bra (läs bättre) bilder än Airbnbs egna fotografer. Till ungefär samma pris. Och framförallt, snygga bilder sticker ut på nätet. Är de dessutom sanningsenliga så kommer gästen tillbaka igen och igen och igen. Så det är vara höra av dig så fixar jag snygga bilder åt dig.

HOTELLfotograf – Några bildexempel

Under alla de år som jag har jobbat som fotograf har det blivit en hel del olika hotell. Alla med sin egen stil och sin charm. Jag har precis byggt om min hemsida och inte hunnit sätta mig och leta reda på alla bilder. De kommer nu under vintern 2020.

Intresserad av mig som hotellfotograf?

Det är alltid kul och lärorikt med nya kunder och nya uppdrag. Så är du nyfiken på mig och vad jag som inredningsfotograf kan få till för bilder på ditt hotell. Hör av dig så kan vi ta och snacka lite.  Jag bor i Trosa, så jag är i Stockholm och större delen av Mellansverige ganska snabbt och enkelt. Har inget emot att resa och har under året gjort uppdrag i Italien, Spanien, Åland, Finland och Island. Så, var det än är, låt inte geografin vara ett hinder 🙂

Vill du se fler bilder så jobbar jag även med varumärket boo.se där ni kan se ännu mer inredning och arkitektur.

Behöver du en hotellfotograf?