Vägkyrkan

Utmed en väg i Norge. Först ingenting. Sen ingenting. Sen helt plötsligt en kyrka. Sen ingenting. Stannar till vid kyrkan, njuter av naturen. Himlen är full av ojämna moln där det på vissa ställen ser ut som att åskan och regnet ska komma vilken sekund som helst, på andra ställen är det lite ljusare. Efter några minuter skymtar det fram lite blått, några sekunder senare så pass mycket att solen hittar fram och solstrålarna hittar ner till just den ensamma kyrkan. Några minuter senare är himlen åter igen mörk och regnet kommer. Ett av många minne från sommaren 2012.

Vägkyrkan i Norge, Fotograf Christian Boo, Nordic Scenery

Jag undrar om denna kyrka används. Jag undrar till vilka kyrkan byggdes. Finns det några små samhällen in, bakom kullen, dit den lilla grusvägen går, grusvägen som det knapt går att köra på? Fanns det samhällen där för 30 år sedan? Är denna kyrka det enda som finns kvar?

Någon som är kunnig på arkitektur och kan se ungefär när kyrkan är byggd? Spontant känns det som 60-tal men den kan lika gärna vara 30-tal. Det kanske hade gått att se om jag gått lite närmre. Gått lite närmre och knackat på?

Bilden säger mer än tusen ord, men denna bild skapar mer än tusen frågor. Det är ingen speciell bild vid första anblicken, men jag kan komma på mig själv att titta på den, om och om igen. Borde jag gått fram och känt på dörren. Kanske hade den varit öppen? Kanske hade jag fått svar på mina funderingar. Kanske var det tur att jag inte fick svar på mina funderingar, då hade kanske all min mystik som jag känner över denna kyrka varit helt borta? Kan det vara där den Norrländska präriens gudinna håller till? Jag kunde inte hitta någon Volvo.

Denna bild är del av en kommande samling bilder och kommer att säljas i en limiterad upplaga. För mer information, håll ögonen öppna på denna sida.

 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest